Precipit cuvinte…

Precipit cuvinte in lumea legilor nescrise. Si precum imi trezesc din letargic simturile pierdute, abia atunci invat sa cred asa ceva. Un lucru demn al naturii umane, lasat de inteles pentru noi cei ce urmam a struni caii in rand cu drumul. Ce-i lasat pe lumea aceasta si neregasit pe file albe a fost dat uitarii. Dar nu si legile nescrise, cuvinte ce traiesc pe limba si in minte intr-o armonie salbatica si neinteleasa. Cum se poate, intr-o viata in care orice lucru ori intentie, este saltata din gura si asternuta pe foaie, cum se poate ca aceste legi sa scape de penita vremii. Ce pretind a fi ele? De observat greutatea insemnata a omului de a pastra in gand legile scrise, de a le aplica cu atat mai putin, dar surorile rebele, legile nescrise, par a fi respectate cu sfintenie mecanizata, ori aceasta imi este parerea eronata.

La o simpla cautare, vom observa de asemenea ca legile nescrise au trezit curiozitatea si au fost, in diverse cazuri, numite ori mentionate si nu prin viu grai, ci in scris, prin prisma diversilor indivizi care si-au pus aceasta intrebare. Prin urmare valoarea logica a termenului ‘legi nescrise’ se pierde, caci nu se mai afla doar in campul mental al individului, ci la discretia oricui doreste sa le constientizeze ca atare. Aplicabilitatea lor este aceeasi, insa misterul sprijinit in descoperirea si pretuirea acestor legi se clatina puternic. Una din aceste legi, culeasa intamplator, se refera la creativitate si spune cam asa: Orice progres incepe cu adapostirea unei idei in mintea unui individ. Totalitatea lucrurilor ce pot fi concepute si in a caror adevar credem, devin realitate prin actiunile noastre. Nimic mai adevarat. Intarind ideea ca omul invata pe parcurs aceste fundamente si isi ghideaza, ori nu, viata, in functie de ele, dar in subconstient. Atat timp cat legile nescrise sunt stocate prin intermediul experientei si nu prin file de carte, valoarea lor logica are un efect cu atat mai covarsitor.

In speranta ca le vom da atentia cuvenita, inchei prin a mentiona ca fundamentul oricarei vieti, fie a ta, fie a prietenilor ori a strainului de vizavi, are in componenta aceste legi nescrise, despre care nu vorbeste nimeni, doar scrie…

Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *