Sergiu Maximov, la pragul dintre contemporan si traditie

            6

             Un ambasador al bunului gust, Sergiu Maximov iti atrage atentia in multime tocmai datorita acestei dorinte a lui de a readuce in lumina contemporaneitatii valorile vestimentare si sociale ale anilor 30′. Este ceea ce-l reprezinta pe el si munca lui si mai mult decat atat, este un mod de viata turnat pe si pentru el. Showroom-ul de pe strada Frumoasa, nr. 52, este un loc unde te pierzi in valurile timpului si unde Men’s Square te asteapta pentru o experienta a elegantei masculine.

 1. In primul rand, spune-ne ceva despre Sergiu Maximov, cine este el, pentru cei ce nu-l cunosc deja?

Sergiu Maximov este un baiat de 23 de ani, detine impreuna cu Alexandru Maracine firma Men’s Square unde cream costume barbatesti la comanda in varianta Bespoke. De profesie sunt inginer, actualmente masterand la Politehnica in Inteligenta artificiala. Sunt pasionat de haine, de tot ce tine de consilierea vestimentara si imi place sa fiu implicat in tot.

 1. De unde vine dragostea pentru eleganta si pentru frumos?

De cand eram mic l-am urmarit pe tata, care pe atunci avea o functie ce pretindea uniforma si m-am indragostit de perfectiunea look-ului, m-a atras ideea asta de imagine prin vestimentatie. O dragoste mostenita din tata in fiu, iar mai tarziu m-am gandit sa combin, de ce nu, pasiunea cu afacerea. Incet, incet, prinde forma.

 1. Cum a inceput aventura Men’s Square?

Ai sa razi, dar am furat un pic din ideologia media, banuiesc ca ai observat cum mereu sunt cu un pas inaintea tuturor, anticipeaza orice miscare si mi s-a parut nemaipomenit sa fii cu un pas inaintea tuturor, sa le stii nevoile. Si ca sa-ti raspund la intrebare, am imbinat placutul cu utilul si am facut o afacere din ceea ce imi place.

 1. Si acum cat timp a inceput totul?

Acum vreo 4 ani, a inceput cu o pagina de facebook, Men’s Page, pe care inca o mai am si mi-am facut prieteni in toate domeniile participand la diverse evenimente mondene unde am devenit cunoscut, asa ca am dat drumul la afacerea fizica, sa arat lumii ce fac eu.

 1. Cum te-ai impacat cu tranzitia, de la sportiv de performanta (handbal) la consilier vestimentar?

Eu merg pe principiul ca totul este sa vrei, daca iti doresti ceva cu adevarat, il faci sa fie posibil.

 1. Sediul este ca o masina a timpului, cum ati gasit-o si care a fost impactul vizavi de clienti?

Am cautat-o ceva sa stii, initial gasisem sediu in blocuri care nu se pretau cu afacerea pe care noi doream sa o construim. Nu mi-au placut, iar calitate/pret nu era avantajos sub nici o forma. Pana la urma am dat de acest loc chiar pe un site de anunturi, pe strada Frumoasa, un mesaj usor subliminal pentru ce facem noi si cand am ajuns aici, a fost dragoste la prima vedere. Clientii apreciaza atmosfera si lauda exact calitatea pe care noi o urmaream, intimitatea.

 1. Care este procesul in croirea unui costum si cat dureaza sa realizati unul?

In mare, se fac niste probe intermediare, ceea ce in alte metode de creare al unui costum, fie Made to Measure ori chiar Ready to Wear, nu exista. In varianta Bespoke, se iau masurile, se face costumul de proba, fara maneci, fara captuseala, apoi dupa proba se observa ce nu este in regula, se modifica si la proba finala se vede daca mai este nevoie de vreun retus. Ar veni undeva la 2-3 probe si ar dura cam o saptamana.

 1. Cum devine un brand precum Men’s Square, popular in Bucuresti/Romania, este usor?

Usor nu este deloc, ba chiar obositor as putea spune, trebuie sa aplici tot felul de strategii de marketing si chiar daca la prima vedere pare o viata frumoasa, orice meserie isi are inconvenientul aferent. Dar sunt fara indoiala si satisfactii.

 1. Stiu ca iti doresti cu inversunare ca in Romania sa se realizeze un curs de ‘educatie vestimentara’, te gandesti sa organizezi chiar tu unul?

Da, este un lucru care mi l-am propus de multa vreme, chiar de saptamana viitoare as dori sa incep, un curs de consiliere vestimentara in masa. Acest curs va consta in teoretizarea si exemplificarea stilurilor pe care le-am mentionat mai devreme (Made to Measure, Ready to Wear si Bespoke), sa le arat diferite stofe si de ce nu, sa ne simtim bine, totul trebuie realizat intr-o atmosfera care sa inspire.

 1. Ce inseamna experienta Men’s Square pentru tine?

Un mod de a trai, mi-am insusit pot spune acest stil de viata si imi doresc pe viitor sa duc mai departe frumusetea pe care eu o vad in Men’s Square.

 1. In opinia ta, care este cea mai importanta piesa vestimentara intr-o tinuta si de ce?

Camasa. Daca iti cumperi o camasa, te obliga sa-ti cumperi si un sacou, apoi pantaloni de stofa si tot asa. Este oarecum un punct de pornire, doarece te asigur ca lumea te va vedea altfel cand porti o camasa decat atunci cand porti un tricou, iar atentia pe care o primesti iti va placea.

 1. In ce directie crezi ca se indreapta Men’s Square si cum crezi ca se va dezvolta pe viitor?

Vreau sa continui ideea de Bespoke, lucru ce ne reprezinta atat de mult si sa dau nastere unei academii care sa promoveze bunul gust. Insa momentan suntem in Bucuresti, vrem sa ne facem cunoscuti si pentru inceput, sa afle lumea ce inseamna Bespoke, acest mod meticulos de a-ti realiza un costum, dar atat de ofertant.

 1. Stiu ca esti un impatimit al cititului, cu ce carti se cultiva Sergiu Maximov?

Filozofie si psihologie in general, ma ajuta sa ma dezvolt foarte mult si reprezinta o lectura placuta.

 1. O figura istorica pe care o adori este Leonardo da Vinci, ce te-a captivat si cum te-a inspirat?

Hmm… Este un om pe care mi-as dori sa-l copiez, chiar daca nu-mi place cuvantul asta, poate sa-l copiez in stilul meu si doar al meu, inedit. Sa am acea capacitate atat spirituala, fizica cat si mentala de a relationa cu lumea. Pentru mine este un model.

 1. Ce planuri are Sergiu Maximov pentru 2016?

Aici am sa te dezamagesc deoarece eu nu-mi fac planuri. Traiesc momentul, traiesc in prezent. Pentru mine exista maxim maine.

Foto: Rusu Dumitru Costinel

7 8 14 88 10561819_1582019052074218_5004077875937460620_n 11951972_1644607765815346_3282961262188539201_n

Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *