Vocea lui Hitler

hitler

Un destin care a schimbat intreaga lume asa cum o vedem si o stim, Adolf Hitler, un personaj care provoaca in continuare controverse, chiar si dupa 70 de ani de la marele razboi.

O inregistrare unica a vocii lui Hitler prins intr-un moment de slabiciune, a luat cu asalt internetul si pasionatii de istorie. Particularitatea acestei inregistrari sta chiar in tonul Fuhrer-ului, deoarece este complet diferita fata de tot ce am auzit pana acum.

In data de 4 iunie 1942, cu ocazia implinirii a 75 de ani de viata, guvernul finlandez i-a acordat titlul de Maresal al Finlandei lui Carl Mannerheim, primul si singurul care a primit aceasta distinctie. In acea zi maresalul l-a primit in vizita pe insusi Adolf Hitler. Unul din tehnicienii de sunet finlandezi, dupa incheierea discutiei oficiale, a continuat sa inregistreze si a surprins vocea conducatorului nazist, fara ca acesta sa stie. Trupele SS prezente s-au sesizat si au oprit intr-un punct inregistrarea, despre care se spune ca a fost ascunsa, ca mai apoi, in anii 50′ sa fie facuta publica.

Discutia cu pricina vizeaza consternarea lui Hitler la aflarea vestii ca nu mai putin de 35000 de tancuri fusesera fabricate de Uniunea Sovietica doar in primul an de razboi.

“Daca cineva mi-ar fi spus ca o natie poate incepe un razboi cu 35000 de tancuri, as fi spus: esti nebun!” recunoaste Hitler in debutul inregistrarii.

Inregistrarea arata lumii slabiciunea unui om care a schimbat cursul omenirii. Indiferent de pozitie si de eventualele decizii luate, de puterea sa intimidanta, pana si Adolf Hitler era uimit de puterea tehnologica a inamicului vazandu-se usor coplesit si recunoaste ca, la inceput, nu stiau nimic din ceea ce urma sa insemne, productia de tancuri in masa. De aici poate si incercarile nemtilor de a inventa diverse arme care sa revolutioneze razboiul, experimente care au survenit din dorinta Fuhrer-ului de a progresa, in ciuda intentiei distructive.

Share this:

One comment on “Vocea lui Hitler”

  1. cazare says:

    Buna, in sfarsit am aflat aceasta pagina despre
    Vocea lui Hitler |. Cred ca saitul cosminlungu.com este unul dintre mai bune pagini de pe internetul
    romanesc. Mult spor pe mai departe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *